Tanı Yöntemleri
Sertleşme bozukluğunun tanısının yanı sıra tedavisi için altta yatan nedenin tespiti de büyük önem taşır. Bu nedenle, tıbbi öykünüz ve muayenenizin ardından hekiminiz elde edeceği bulgulara öre bir takım tetkikler isteyebilir. Bunlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir:
Kan ve İdrar Tetkikleri
Sertleşme bozukluğunun kimi nedenlerinin ortaya konması için kan sayımı, kolesterol ve diyabet hastalıklarıyla alakalı tetkikler, kimi hormon tetkikleri, böbrek, karaciğer gibi organların durumunu ortaya koyan tetkikler istenebilir.
Renkli Doppler
Bu test penisteki kan damarlarından kan akışını analiz eder.
Ultrason
Bu görüntüleme testi, organların bir görüntüsünü oluşturmak için yüksek frekanslı ses dalgaları kullanır. Erektil disfonksiyon durumunda, bu test zayıf kan akışını veya penisin iç yapısındaki bozuklukları gösterebilir.
Biotesiometri
Bu test uyarılma sonucunda ereksiyonu sağlayan sinir fonksiyonunu test etmek için elektromanyetik titreşim kullanır.
NPT (Noktürnal Penil Tümesans) Testi
Gece testi de olarak bilinen bu testte penisin etrafına yerleştirilen özel bir cihaz, uykunuzda ereksiyon olup olamadığınızı belirleyebilir.
Sertleşme Bozukluğu Tedavileri
Genellikle altta yatan sorunun tedavi edilmesiyle başlar. Hekiminiz, sertleşme bozukluğunun nedeni olarak bir başka hastalığı tespit ederse sizi ilgili branş hekimine yönlendirebilir. Hekiminiz sertleşme bozukluğu tedavisi için:
- İlaç tedavisi: – AFRODİZYAK MOLEKÜLLER (Bi AFROPLUS) erkek ve kadında cinsel gücü ve isteği arttırır. – PDE-5 İnhibitörleri (Sildenafil, Tadalafil, Vardenafil)
- Gerekli durumlarda cerrahi tedavilerin de seçenekler arasında bulunduğu sertleşme bozukluğu tedavilerinde, hekiminiz kimi durumlarda bir takım cihaz tavsiyelerinde de bulunabilir:
- Ereksiyon sağlayıcı yardımcı cihazlar: Bazı hastalara vakum pompaları ve diğer cihazlar önerilebilir.
- Penil implant: Cerrahi yöntemlerle penis içerisine yerleştirilen implantlar,
sertleşme bozukluğu için bir çözüm olabilir.